Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, primila je u sjedištu Ambasade predstavnike Grada Zenice i KTG Zenica. Predstavnici grada  i KTG-a upoznali su ambasadoricu sa trenutnim statusom projekta izgradnje Termoelektrane-toplane u Zenici, odnosno da je isti u zastoju zbog neriješenog pita
Ambasadorica Kine u BiH dala podršku projektu izgradnje Termoelektrane-toplane u Zenici
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, primila je u sjedištu Ambasade predstavnike Grada Zenice i KTG Zenica. Predstavnici grada  i KTG-a upoznali su ambasadoricu sa trenutnim statusom projekta izgradnje Termoelektrane-toplane u Zenici, odnosno da je isti u zastoju zbog neriješenog pitanja otkupa električne energije iz TETO Zenica od strane domaće elektroprivrede.

Chen Bo, primila je predstavnike Grada Zenice i KTG ZenicaOsim toga, na sastanku su naglasili da realizacija projekta značajno utiče na rješavanje problema zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora u Zenici, ali i poboljšanje ekološke situacije u ovom gradu. Nakon iznesenih činjenica i informacija, ambasadorica Chen Bo dala je podršku gradu Zenici kao i projektu izgradnje Termoelektrane-toplane u Zenici.

S obzirom da u ovom projektu učestvuju renomirane kineske državne kompanije SEPCO III i HTG, ambasadorica je potvrdila da iste sa svojom kvalitetom i stručnošću garantuju uspješan završetak projekta. Također, TETO Zenica će biti uključen u program Samita 16+1, koji će se početkom maja 2016. godine održati u Sarajevu.

Na samom kraju sastanka Selver Keleštura, sekretar Grada Zenica, pozvao je ambasadoricu N.R. Kine u Bosni i Hercegovini da posjeti Grad Zenicu u narednom periodu.

Izvor: avaz.ba