Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasador Narodne Republike Kine u posjeti Vladi Kantona Sarajevo

Ambasador Narodne Republike Kine u posjeti Vladi Kantona Sarajevo


Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng danas se sastao sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i ministrom kulture i sporta Samerom Rešidatom. Na sastanku je razgovarano o saradnji i potrebama Ambasade prijateljske Kine u prvom redu mogućem lokalitetu nove zgrade za št

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng danas se sastao sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i ministrom kulture i sporta Samerom Rešidatom. Na sastanku je razgovarano o saradnji i potrebama Ambasade prijateljske Kine u prvom redu mogućem lokalitetu nove zgrade za što Ambasada pokazuje interes već izvjesno vrijeme, stoji u saopštenju Vlade Kantona Sarajevo.

Ambasador Chunfeng najavio je krajem ovog mjeseca dolazak u našu zemlju umjetničke grupe iz Kine. Njihovo gostovanje već je dogovoreno u Mostaru, a umjetnici bi se željeli predstaviti i sarajevskoj publici.

“Upoznat sam sa mnogim projektima kojima je vaša zemlja pomagala Bosni i Hercegovini i Sarajevu. Sve ono što je u našoj nadležnosti i gdje možemo pomoći stojimo vam na raspolaganju i otvoreni smo za svaku saradnju”, istakao je premijer Elmedin Konaković.

Izvor: news-blic.com