Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasador Kine u Hrvatskoj priredio novogodišnji prijem za omladinu Kine i Hrvatske

Ambasador Kine u Hrvatskoj priredio novogodišnji prijem za omladinu Kine i Hrvatske


Kineski ambasador u Hrvatskoj Šen Džifei je u utorak priredio novogodišnji prijem za studente i profesore sinologije sa Zagrebačkog univerziteta, kineske studente u Hrvatskoj, kao i predstavnike omladine iz raznih krugova u Hrvatskoj. Prijemu je prisustvovao rektor Zagrebačkog univerziteta Aleksa Bjeliš, nač

Novogodišnji prijem za studente i profesore sinologije sa Zagrebačkog univerziteta

Kineski ambasador u Hrvatskoj Šen Džifei je u utorak priredio novogodišnji prijem za studente i profesore sinologije sa Zagrebačkog univerziteta, kineske studente u Hrvatskoj, kao i predstavnike omladine iz raznih krugova u Hrvatskoj. Prijemu je prisustvovao rektor Zagrebačkog univerziteta Aleksa Bjeliš, načelnik odeljenja za azijsko-pacifički region pri hrvatskom MIP-u gospodja Jadranka Bošnjak i još 120 gostiju.

Šen je pre svega pozitivno ocenio saradnju između Kine i Hrvatske u oblasti omladinske razmene i prosvete. U prošloj godini, kako je naveo, Zagrebačk univerzitet se sa Šangajskim fakultetom za spoljnu trgovinu saglasio o osnivanju Konfučijskog instituta u Hrvatskoj, a prva hrvatska omladinska delegacija od 50 članova je posetila Kinu. U proteklih 18 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju dve zemlje, Kinu je posetilo je i 16 hrvatskih mladih, koji su pohadjali kurs kineskog Ministarstva trgovine, kao i 10 mladih uz sponzorstvo preduzeća Huavej. Hrvatski studenti su aktivno učestvovali u takmičenju "Most kineskog jezika" i imali prilike da rade u Šangaju tokom Svetske izložbe. Ambasador Šen je izmedju ostalog ohrabrio mlade dveju zemalja da u 2011. godini, svojom mudrošću i talentom, i dalje doprinose razvoju medjusobnih odnosa.

Izvor: http://croatian.cri.cn/