Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasador Kine u BiH se sastao sa guvernerom bosanskohercegovačke Centralne banke


Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić je u nedjelju posetio kinesku ambasadu u BiH, gde je sa ambasadorom Kine u BiH, Vang Fuguo razgovarao o bilateralnoj ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima. Kozarić je podvukao da je Kina u proteklih 30 godina, od sprovodjenja politike reformi i otvaranj

Kemal Kozarić posetio kinesku ambasadu u BiH

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić je u nedjelju posetio kinesku ambasadu u BiH, gde je sa ambasadorom Kine u BiH, Vang Fuguo razgovarao o bilateralnoj ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Kozarić je podvukao da je Kina u proteklih 30 godina, od sprovodjenja politike reformi i otvaranja prema svetu, ostvarila ogromna dostignuća u ekonomskom razvoju. BiH se, kao prijatelj Kine, raduje zbog razvoja i jačanja međunarodnog položaja Kine, te očekuje da sve veći broj kineskih kompanija investira i proširi poslove u toj zemlji, radi daljeg napretka ekonomsko-trgovinske saradnje dveju zemalja.

Vang je izjavio da Kina pridaje veliki značaj razvoju odnosa i prijateljskoj saradnji sa BiH u raznim domenima. Jačanje ekonomske saradnje, koja je važan deo bilateralnih odnosa, koristi kako dvema zemljama, tako i njihovim narodima, zaključio je Vang Fuguo.

Vang i Kozarić su tokom susreta razgovarali i o suverenoj dužničkoj krizi u Evropi.

Izvor:http://serbian.cri.cn