Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasador Kine sa čelnicima državnog univerziteta: Predloženo proširenje saradnje sa UCG

Ambasador Kine sa čelnicima državnog univerziteta: Predloženo proširenje saradnje sa UCG


PODGORICA – Kineski ambasador u Crnoj Gori Cui Zhiwei predložio je na sastanku sa čelnicima Univerziteta Crne Gore proširenje saradnje sa tom obrazovnom ustanovom kroz osnivanje Konfučijevog instituta. Ambasador je u svojoj rezidenciji ugostio rektorku UCG Radmilu Vojvodić, predsjednika Upravnog odbora Duška Bj

PODGORICA – Kineski ambasador u Crnoj Gori Cui Zhiwei predložio je na sastanku sa čelnicima Univerziteta Crne Gore proširenje saradnje sa tom obrazovnom ustanovom kroz osnivanje Konfučijevog instituta. Ambasador je u svojoj rezidenciji ugostio rektorku UCG Radmilu Vojvodić, predsjednika Upravnog odbora Duška Bjelicu, prorektora za međunarodnu saradnju Srđana Stankovića i šefa kabineta rektora Dijanu Jovanović.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz UCG, razgovarano o daljoj saradnji i budućim zajedničkim projektima u oblasti visokog obrazovanja.

- Cilj je promovisanje kineskog jezika i kulture, mogućnost potpisivanja sporazuma o međudržavnom priznavanju stečenih diploma na visokoobrazovnim institucijama, uspostavljanje saradnje Medicinskog fakulteta sa fakultetima u Kini sa ciljem uvođenja tradicionalne kineske medicine u programe te obrazovne ustanove – navodi se u saopštenju.
Rektorka Vojvodić je izrazila spremnost za saradnju i dalje razgovore, navodeći već sprovedene aktivnosti u procesu osnivanja Konfučijevog instituta, kao i planirane aktivnosti za naredni period. Na sastanku je izražena i zainteresovanost za mogućnost razmjene studenata, kao i rad na naučnoistraživačkim projektima.

Izvor: pobjeda.me