Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasador Kine: Kineske investicije u Srbiju će biti veće

Ambasador Kine: Kineske investicije u Srbiju će biti veće


Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je Srbija među 16 zemalja srednje i istočne Evrope na prvom mestu po kineskim ulaganjima i najavio da će "biti većih investicija". - Najviše radimo u Srbiji. Srbija je daleko iznad drugoplasiranog. Mislim na investicije i projekte, na njihovu vrednost. Termoelektrana 'K

Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je Srbija među 16 zemalja srednje i istočne Evrope na prvom mestu po kineskim ulaganjima i najavio da će "biti većih investicija". - Najviše radimo u Srbiji. Srbija je daleko iznad drugoplasiranog. Mislim na investicije i projekte, na njihovu vrednost. Termoelektrana 'Kostolac', most (Zemun-Borča), autoput, to su sve povoljni krediti - rekao je on.

Mančang je istakao da nekoliko kineskih kompanija pravi planove i da je ušlo u suštinske razgovore sa srpskom vladom i kompanijama.

- Očekujemo i novu vrstu saradnje, da kineske kompanije direktno finansiraju i ulažu, da ovde prave slobodnu carinsku ili industrijsku zonu. Već su dve grupe naših ljudi dolazile ovde na studijsko putovanje - rekao je ambasador Kine u Srbiji.

Mančang je rekao da će na Samitu Kine sa zemljama srednje i istočne Evrope, koji će biti održan u Beogradu u decembru, kineska delegacija "biti ogromna".

Izvor: blic.rs