Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Agencija za promociju stranih investicija jača saradnju sa WTC-om


Agencija za promociju stranih investicija MIPA potpisala je Memorandum o saradnji sa konzorcijumom kineskih kompanija The World Trade China WTC, izvještava agencija Mina-business. Iz MIPA-e je saopšteno da je delegacija predstavnika kineskih kompanija, koju čini konzorcijum WTC, posjetila Crnu Goru u skl

Agencija za promociju stranih investicija MIPA potpisala je Memorandum o saradnji sa konzorcijumom kineskih kompanija The World Trade China WTC, izvještava agencija Mina-business. Iz MIPA-e je saopšteno da je delegacija predstavnika kineskih kompanija, koju čini konzorcijum WTC, posjetila Crnu Goru u sklopu realizacije projekta kineske Vlade usmjerenog ka istraživanju novih tržišta pogodnih za ulaganje. The World Trade China WTC"Memorandum o saradnji su u petak potpisali direktor MIPA-e, Miloš Jovanović i predsjednik kineskog konzorcijuma WTC, Tan Li", navodi se u saopštenju.

WTC predstavlja platformu za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju, koju je osnovala grupacija kineskih kompanija koje posluju u sektorima građevine, finansija, poljoprivrede, energetike i investicija. 

Preko svojih predstavništava širom svijeta WTC ostvaruje direktnu saradnju sa institucijama država u koje ulaže, u cilju što kvalitetnije implementacije razvojnih projekata. Jedna od glavnih tačaka potpisanog Memoranduma je otvaranje takvog predstavništva i u Crnoj Gori. 

MIPA je iskoristila tu posjetu kako bi predstavila investicione potencijale Crne Gore, kao i podsticaje koje Vlada dodjeljuje stranim investitorima. 

"Predstavnici WTC-a su zainteresovani za ulaganja u sektore energetike i građevine", kazali su iz MIPA-e. 

Jovanović je izložio investicione potencijale Crne Gore, a posebno u oblasti proizvodnje na sjeveru Crne Gore, zajedno sa dugoročnom strategijom izgradnje autoputa i unaprijeđenje turizma, valorizovanja poljoprivrednih resursa, iskoristavanja posebno svih oblika obnovljivih izvora energije i plan prenosa elektricne energije podvodnim kablom u Italiju. 

"Kineski investitori, koji su članovi WTC-a, su kredibilni investitori koji razmatraju mogućnost investiranja u našu zemlju i saradnje sa domaćim preduzetnicima na razvijanju projekata u kojima oni imaju veliko iskustvo. Već su izrazili zainteresovanost za par kapitalnih projekata, ali biće više riječi o tome nakon konkretizacije nekih od njih", zaključio je Jovanović. 

 

Izvor: cdm.me