Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Промоција на „Антологија на класичната кинеска поезија“

Промоција на „Антологија на класичната кинеска поезија“


Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се одржи промоција на книгата „Антологија на Класичната Кинеска Поезија“ во превод на Игор Радев.

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се одржи промоција на книгата „Антологија на Класичната Кинеска Поезија“ во превод на Игор Радев.

Промоцијата е во организација на издавачкото друштво „Макавеј“, Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје и Градската библиотека „Браќа Миладиновци“.

Промотори се д-р Денг Ши’чжонг, кинески декан на Институтот „Конфуциј“, д-р Чжанг Мин, професор во Институтот „Конфуциј“, м-р Игор Радев, преведувач на делото од класичен кинески. Актерска придружба Томе Витанов.

Промоцијата ќе се одржи на 10-ти февруари 2015 година (вторник), во 19 часот, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“.

Izvor: cooltura.mk