Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

20 godina hrvatsko-kineskog društva prijateljstva


Deng Ying, kineska veleposlanica u Republici Hrvatskoj je 23. ožujka prisustovala svečanosti obilježavanja 20. godišnjice osnutka hrvatsko-kineskog društva prijateljstva te je održala govor. Događanju su nazočili predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko, njegova supruga, gradonače

Deng Ying, kineska veleposlanica u Republici Hrvatskoj je 23. ožujka prisustovala svečanosti obilježavanja 20. godišnjice osnutka hrvatsko-kineskog društva prijateljstva te je održala govor. Događanju su nazočili predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko, njegova supruga, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te preko stotinjak gostiju i prekomorskih Kineza iz različitih krugova.

20god hrvatsko-kineskog drustva

Veleposlanica Deng je u svom govoru izrazila tople čestitke povodom 20 godina osnivanja hrvatsko-kineskog društva prijateljstva te je pročitala pismo čestitke koji je poslala gospođe Li Xiaolin, predsjednica Kineske narodne udruge za prijateljstvo sa stranim zemljama.

Veleposlanica Deng je istaknula kako je od svog osnutka, hrvatsko-kinesko društvo prijateljstva ujedinilo veliki broj ljudi s vizijama, koji se zalažu za razvoj prijateljskih odnosa s Kinom, organizirala je niz prijateljskih aktivnosti te je napravila puno plodnog rada za produbljivanje razumijevanja i prijateljstva između dva naroda i promicanje bilateralnih odnosa dviju zemalja.

20god hrvatsko-kineskog drustva

Deng je rekla kako je Andrija Karafilipović, predsjednik Udruga prijateljstva između Kine i Hrvatske, dao dugotrajne doprinose prijateljstvu između Kine i Hrvatske te je osvojio naslov " izaslanik prijateljstva naroda" od Kineske narodne udruge za prijateljstvo sa stranim zemljama.

Dodala je kako su odnosi Hrvatske i Kine trenutačno na novoj početnoj točki te se nada da će hrvatsko-kinesko društvo prijateljstva i dalje igrati ulogu mosta i prozora u međuljudskim kontaktima dvaju naroda, kako bi napravila veći doprinos konsolidaciji i razvoju sveobuhvatnog partnerstva Kine i Hrvatske.

Izvor: croatian.cri.cn