Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vesti iz arhive

Prenosimo vesti vezane za Kinu i zemlje regiona.

Čista zemlja postavka u Pirotu
Foto: V. Ćirić

U PIROTSKOJ Galeriji "Čedomir Krstić" otvorena je izložba radova kineskih umetnika pod nazivom "Čista zemlja".
Tridesetak umetnika iz drevne, najmnogoljudnije zemlje na planeti, predstavilo se sa stotinak ostvarenja: slika, grafika, skulptura, radova na papiru, radova olovkom i sličnim tehnikama. Pomenuti umetnici su okupljeni oko odruženja "Prijatelji bele kutije", a pomoć oko organizacije izložbe su pružili i umetnici koji su ovde već izlagali.

Opširnije...

Hemofarm

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je da će proizvodnja kineske vakcine protiv koronavirusa početi u Srbiji u oktobru i da se očekuje da kompanija Hemofarm do kraja godine proizvede oko šest miliona doza.
Lončar je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, gdje je dočekao prvi kontigent sirovine za proizvodnju kineske vakcine, kazao da će 9. septembra biti postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike koja će proizvoditi to cjepivo.

Opširnije...

Jorgovanka Tabaković

Održavanje ovogodišnjeg foruma podržali su Svetska trgovinska organizacija, Konferencija UN o trgovini i razvoju, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj i druge međunarodne organizacije.

Guverner Jorgovanka Tabaković istakla je da se napredak postiže ako smo otvoreni da gradimo budućnost sa onima koji rade za dobrobit ljudske civilizacije.

Novo doba i nove finansije zahtevaju još jaču saradnju, a Republika Srbija opredelila se za produbljivanje odnosa s dokazanim prijateljima s kojima delimo iste vrednosti i cilj – a to je dobrobit naših naroda.

Opširnije...

Forum za srednja i mala poduzeća iz Kine i zemalja srednje i istočne Europe
Foto: N.N.

Pismo namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Banjaluke i kineskog grada Cangzhou potpisano je u Zagrebu u okviru 3. Foruma za saradnju malih i srednjih preduzeća iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.
S ciljem uspostavljanja ekonomske, trgovinske, naučne i tehnološke saradnje, te promocije kulturnog identiteta dva grada, u ime grada Banjaluka, po ovlaštenju gradonačelnika pismo namjere za uspostavljanje saradnje je potisala Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti.

Opširnije...

Put za Golubac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i generalni manadžer kompanije brzi putevi Šandung u Srbiji Džang Čao juče su potpisali komercijalni ugovor o izgradnji autoputa Požarevac-Golubac. Kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić su prisustvovali ceremoniji.

Opširnije...