Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vesti iz arhive

Prenosimo vesti vezane za Kinu i zemlje regiona.

Korona u Kini ponovo

Od početka 2022. do danas Kina je prijavila više slučajeva zaraze nego tokom cele 2021. godine.
Kina je na dan 15.03.2022. prijavila 5280 novih slučajeva SARS-CoV-2, što je više nego dvostruko više od prethodnog dana i predstavlja najveći dnevni porast od početka pandemije.

Opširnije...

Komora kineskih kompanija u Srbiji otvorena je u Kineskom kulturnom centru u Beogradu, sa ciljem da doprinosi daljem razvoju ekonomske saradnje Srbije i Kine.

Otvaranju Komore je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je Kina osnivanjem ovog udruženja u teškim vremenima pokazala da veruje u Srbiju i njenu političku i ekonomsku stabilnost.

Opširnije...

Ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović, u svom prvom intervjuu od izbora na tu funkciju, za Kinesku medijsku grupu je kazala da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji i da se u narednim godinama može očekivati nastavak uzlaznog trenda saradnje u svim oblastima.

Opširnije...

Čista zemlja postavka u Pirotu
Foto: V. Ćirić

U PIROTSKOJ Galeriji "Čedomir Krstić" otvorena je izložba radova kineskih umetnika pod nazivom "Čista zemlja".
Tridesetak umetnika iz drevne, najmnogoljudnije zemlje na planeti, predstavilo se sa stotinak ostvarenja: slika, grafika, skulptura, radova na papiru, radova olovkom i sličnim tehnikama. Pomenuti umetnici su okupljeni oko odruženja "Prijatelji bele kutije", a pomoć oko organizacije izložbe su pružili i umetnici koji su ovde već izlagali.

Opširnije...

Hemofarm

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je da će proizvodnja kineske vakcine protiv koronavirusa početi u Srbiji u oktobru i da se očekuje da kompanija Hemofarm do kraja godine proizvede oko šest miliona doza.
Lončar je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, gdje je dočekao prvi kontigent sirovine za proizvodnju kineske vakcine, kazao da će 9. septembra biti postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike koja će proizvoditi to cjepivo.

Opširnije...