Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vesti iz arhive

Prenosimo vesti vezane za Kinu i zemlje regiona.

Kako izveštava rts.rs posle gotovo četiri godine ponovo je uspostavljena avio-linija između Beograda i Pekinga.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbija prva u regionu ima direktan let za Kinu, kao i da će i "Er Srbija" uspostaviti direktne letove do Kine od septembra ili oktobra. Avion "Er Srbije" koji će leteti za Kinu nosiće ime po Mihajlu Pupinu, istakao je Vučić. Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo naglasila je da je ovim ojačana saradnja dve zemlje, kao i pozicija Srbije kao regionalnog saobraćajnog čvorišta.

Opširnije...

Korona u Kini ponovo

Od početka 2022. do danas Kina je prijavila više slučajeva zaraze nego tokom cele 2021. godine.
Kina je na dan 15.03.2022. prijavila 5280 novih slučajeva SARS-CoV-2, što je više nego dvostruko više od prethodnog dana i predstavlja najveći dnevni porast od početka pandemije.

Opširnije...

Komora kineskih kompanija u Srbiji otvorena je u Kineskom kulturnom centru u Beogradu, sa ciljem da doprinosi daljem razvoju ekonomske saradnje Srbije i Kine.

Otvaranju Komore je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je Kina osnivanjem ovog udruženja u teškim vremenima pokazala da veruje u Srbiju i njenu političku i ekonomsku stabilnost.

Opširnije...

Ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović, u svom prvom intervjuu od izbora na tu funkciju, za Kinesku medijsku grupu je kazala da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji i da se u narednim godinama može očekivati nastavak uzlaznog trenda saradnje u svim oblastima.

Opširnije...

Čista zemlja postavka u Pirotu
Foto: V. Ćirić

U PIROTSKOJ Galeriji "Čedomir Krstić" otvorena je izložba radova kineskih umetnika pod nazivom "Čista zemlja".
Tridesetak umetnika iz drevne, najmnogoljudnije zemlje na planeti, predstavilo se sa stotinak ostvarenja: slika, grafika, skulptura, radova na papiru, radova olovkom i sličnim tehnikama. Pomenuti umetnici su okupljeni oko odruženja "Prijatelji bele kutije", a pomoć oko organizacije izložbe su pružili i umetnici koji su ovde već izlagali.

Opširnije...