Uvoz iz Kine
[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Glavni meni

 • Neradni dani u Kini za 2024. godinu

  Državni savet Generalne kancelarije Državnog saveta o uređenju državnih praznika je 25. 10. 2023. godine objavio zvanični raspored državnih praznika u Kini za 2024. godinu.
  Po zapadnom kalendaru za 2024. godinu kineska Nova godina pada 10. februara 2024. kada počinje Godina Zmaja — tačnije drvenog Zmaja.
  Kineski horoskopski znak Zmaja predstavlja moć, uspeh, čast i sreću među Kinezima.
  Zbog toga mnogi kineski roditelji žele da imaju decu u godini Zmaja.
  Nadamo se da će godina drvenog zmaja biti kreativna i povoljna godina napretka za sve nas.
 • Alibaba i njeni razbojnici

  Neispravan bicikl sa Alibabe
  Svako ko se bar malo interesovao za nabavku robe iz Kine mora pre ili kasnije naići na Alibabu. Alibaba je kao što znate najveća platforma za trgovinu sa Kinom. Međutim, iz godine u godinu dobijamo mailove u kojima nam se žalite da ste kupovali samostalno preko Alibabe i da ste na ovaj ili onaj način oštećeni. Vrhunac je verovatno bio 2022. godine gde nam se kupac iz BiH žalio da je oštećen za 50000€. Nažalost kad jednom pošaljete novac i platite robu samostalno, bez nas, mi vam više ne možemo pomoći. Iz tog razloga nismo pisali o pritužbama koje imate na Alibabu. Međutim sad moramo, pošto je postalo lično.
 • Večera sa ambasadorom

  Večera sa ambasadorom
  Kineska TV stanica Hainan Satellite TV u okviru svog programa ima TV emisiju u kojoj gostuju ambasadori različitih zemalja sveta koji trenutno borave i rade u Kini. Tema emisije je pripremanje nacionalnog specijaliteta gostujućeg ambasadora, kao i upoznavanje ambasadora sa lepotama i kulturom Kine, odnosno Hainana. U okviru druge sezone emitovanja serijala gostujući ambasador bio je gosp. Dario Mihelin ambasador Republike Hrvatske u Kini, a kao njegov gost u emisiji bio je gosp. Josip Glušac.
 • Kontrola kvaliteta proizvoda u Kini

  Kontrola robe u Kini
  Krajem 20. veka kontrola kvaliteta proizvoda koji dolaze iz Kine i nije bila baš na zavidnom nivou. Nisu bili definisani parametri u ocenjivanju kako proizvodnje tako ni samih proizvoda.
  Danas, 20 godina nakon što se uvoz iz Kine uveliko raširio celom planetom kreirani su procesi za rešavanje poslovnih problema i okviri za analizu kako bi se utvrdili i kontrolisali konzistentnost i kvalitet proizvoda.
  Nažalost, širom sveta a naročito u našem području nije neuobičajeno da pouzdanost i kvalitet proizvoda i dan danas uzimamo zdravo za gotovo.