Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

 

Kupovina iz Kine ili Hong Konga ... za ili protiv

 

Ovaj tekst namenjen je skepticima i onima koji previše sumnjaju u trgovinu sa dalekim istokom.

Kina je ogromna zemlja, treća najveća na planeti sa preko milijardu i po ljudi od kojih je polovina zaposlena.

 

Zašto su proizvodi iz Kine tako jeftini?

Oni koji ne znaju rekli bi obično zato što se radnici u Kini robovski eksploatišu, da deca rade 15h zarad šačice riže ili sl. Naravno, nije lako zamisliti drugačije kada zapadni novinari, radi tiraža pišu neproverene i netačne informacije.

Kineski proizvodi su jeftini zato što je u Kini sve jeftino. Ako mislite da je eksploatisan radnik koji mesečno zarađuje 150€, da gladuje ili biva pretučen na poslu, grdno se varate, jer ne znate da taj isti radnik plaća stanarinu 30€ (često ne plaća uopšte jer kompanije obezbeđuju smeštaj). Za mesečnu kupovinu potroše oko 30€, a za javni transport troše oko 10­​​­​¢. Na kraju meseca radnik ne samo da pristojno živi sa platom od 150€, nego uspe i da uštedi! Znači u Kini je sve jeftino, od sirovina preko cene rada, transporta, infrastrukture...

Recimo bankarski računi! Koliko se kod nas plaća otvaranje, održavanje ili zatvaranje računa? U Kini po državnom zakonu banke ne mogu da traže novac za ovu vrste usluga.

Naravno da nepridržavanje zakona o intelektualnoj svojini ima uticaj o formiranju cena proizvoda. Ova stvar posebno smeta Americi, ali ni oni ne mogu s tim da se izbore.

 

Hong Kong

Hong Kong je druga priča. To je deo Kine koji će do 2047 uživati specijalni status, koji će ga zapravo činiti i dalje Britanskom kolonijom.

Hong Kong je poreski raj. Nema carinskih taksi ni ulaznih ni izlaznih (osim za naftu, duvan i alkohol), nema poreza na prihod, a porez na profit je 17,5%, sića u odnosu na zapadni koji iznose oko 35-40%. U njemu nema fabrika, bar ne u onom broju od pre par godina. Ako vam neko kaže da kupite ili prodate nešto u Hong Kongu nemojte se čuditi, on je deo Kine. Zato, kada neko kaže da vam prodaje nešto iz Hong Konga, nemojte se čuditi što nije odatle. Uglavnom je sve iz Kine i to većinom iz južnih gradova kao što je Šenžen koji se graniči sa Hong Kongom, a tri puta je jeftiniji.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.