Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Zanimljivosti

Znamenje samoupravljanja na robnoj kući u Zrenjaninu, u kojoj je nekad bila tekstilna fabrika. Na ulazu u nekadašnju "Zitu" ploča iz 1950., u spomen na formiranje prvog radničkog saveta KADA ne čuvamo mi, za nas to čine Kinezi! Adaptiranu zgradu u Ulici Koče Kolarova 6 u Zrenjaninu, u kojoj se nekada nalazila tekstilna fabrika "Zita", poznata u nekadašnjoj Jugoslaviji po proizvodnji mreža i zavesa, a sada pretvorena u modernu robnu kuću, krasi neobična mermerna ploča sa petokrakom zvezdom. Reč je o originalnoj ploči koja je na ulazu u "Zitu" stajala od 5. septembra 1950, kada je fabrika predata na upravljanje radnicima i formiran njen prvi radnički savet. Poput mnogih preduzeća u gradu na Begeju, i "Zita" je neslavno završila u tranziciji. Privatizacija joj je došla glave, radnici su ostali na ulici, a imovina fabrike otišla je "na doboš".

Stanovnici planinskog sela Mahuai, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Guidžou, predvođeni meštankom Deng Jingsijang iskopali su tunel dug 200 metara kako bi se povezali sa spoljnim svetom.

Vozač zahvaljujući opremi za čitanje moždanih signala može voziti umom. Kineski znanstvenici razvili su, kako kažu, prvi kineski automobil kojim je moguće upravljati samo mozgom, prenosi Reuters.

Kada dođe do mоždаnоg udаrа, iglа mоžе spаsiti živоt pаciјеntа. Оvа metoda potiče оd kinеskоg prоfеsоrа kојi kаžе dа svi trеbа dа imaju iglu u kući. U pitanju је nеvеrоvаtаn i nеkоnvеnciоnаlаn nаčin dа sе pоmоgnе čоvеku da prеživi mоždаni udаr.

Ovaj neobičan i zanimljiv video snimak zabavnog parka u Kini izgleda prosto neverovatan. Dok ga budete gledali zapitaćete se da li je ovo na snimku stvaran park ili neka animacija parka iz budućnosti...

U dvoboju kineske stolnoteniske Superlige između Xu Xin i Zhu Linfenga viđen je stvarno fantastičan poen.

Svečana vojna parada povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilačkoj borbi protiv Japana, održana je u Pekingu. Paradi je prisustvovalo više od 20 šefova država i vlada, među kojima i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Srpski ešalon možete videti u 23.42 min. videa

U planinskom dijelu centralne kineske provincije Hubei za saobraćaj je otvoren nevjerovatan autoput - preko vode.

Autoput je ukupno dug 10,9 kilometara, a 4,4 km se nalazi iznad vode i prvi je takve vrste u Kini. Osmišljen je kako bi se izbjeglo bilo kakvo nanošenje štete ekologiji ovog prostora.

Veoma smešna situacija sa Svetskog prvenstva u Pekingu!

Ovih dana internet je osvojila snimka djevojčice iz Kine koja je, na jednoj od audicija, svojim rukama i govorom hipnotizirala životinje.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.