Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Vesti iz arhive

Sve vesti

Trebinjski inovator Borko Babalj dobio je srebrnu medalju u kineskom Kunšanu za modifikovanu hermetičku pepeljaru. Ovo je drugo priznanje Borku Babalju na ovom sajmu inovacija.

Istarska županija i kineska pokrajina Zhejiang obilježavaju deset godina prijateljstva temeljenog na potpisanom Sporazuma o suradnji dviju regija. Tim je povodom danas u sjedištu istarske županije upriličen prijem za delegaciju pokrajine Zhejiang na čelu sa zamjenikom predsjednika Stalnog odbora KPK provincije Zhejiang Sun Wenyouom. Prijemu su u ime domaćina nazočili zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi, načelnik Županijske uprave Valerio Drandić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Lorena Brgić i pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizija Bosich.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić potpisao je 15. novembra Memorandum o saradnji sa Univerzitetom Džeđiang Vanli (Zhejiang Wanli University) iz Kine. Ovaj sporazum je prvi od više sporazuma koji će biti potpisani narednih dana sa univerzitetima u Kini.

Turistička organizacija Srbije (TOS) proglasila je danas, na konferenciji za novinare u Šangaju, čuvenu kinesku književnicu Čen Denjan (Madam Čen) za svojevrsnog ambasadora srpskog turizma u Kini.

Takva odluka je doneta kao rezultat višegodišnje saradnje Madam Čen i TOS-a, a konferencija je održana u sali koja je bila tesna da primi sve zainteresovane novinare, navodi se u saopštenju TOS-a.

NA OVOGODIŠNJEM kineskom Sajmu svjetskih prehrambenih proizvoda i usluga - FHC China uspješno se predstavila i hrvatska Podravka čiji se najpopularniji proizvodi već nalaze na policama trgovina u Pekingu i Šangaju. Radi se o netom završenom sajmu koji se može pohvaliti s čak 19 izdanja s isključivo uvezenim proizvodima i prosječno preko dvije tisuće izlagača iz čak 66 zemalja.

Umjetnička trupa sa Južnocentralnog univerziteta naroda prirediće koncert pod nazivom “Kina u bojama” u poneđeljak, 14.novembra, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 18 sati.

Uz podršku Centralnog sjedišta Instituta Konfucije u Kini, umjetnička trupa predstaviće crnogorskoj publici tradicionalnu kinesku kulturu i umjetnost izvodiće plesove i muziku brojnih kineskih etničkih grupa i nacionalnih manjina.

Srbija bi mogla da dobije šansu za izvoz junećeg mesa u Kinu ali tek pošto kineske vlasti i zvanično objave da tri srpske klanice – „Neoplanta”, „Đurđević” i „Juhor” ispunjavaju uslove za plasman na to tržište. Ta vest bi konačno mogla da aktivira memorandum o saradnji koji su pre više od godinu dana potpisali grad Kragujevac i kineska kompanijom CMEK o izvozu najmanje 50.000 tona junećeg mesa godišnje sa područja Šumadije. Tada je objavljeno da su predstavnici te kompanije ozbiljno zainteresovani za ulaganja, da nameravaju da grade klanicu i organizuju otkup junadi za izvoz u Kinu. Osnovano je i srpsko-kinesko preduzeće za otkup stoke, ali se do danas ništa nije dogodilo. Kragujevačke vlasti sada najavljuju da bi u srpskim klanicama koje su dobile sertifikate CMEK radio uslužno klanje životinje iz otkupa od domaćih proizvođača i dalje organizovao izvoz.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom kineske korporacije China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Srbiji koja je zainteresovana za izgradnju državnog puta IB-21 Novi Sad – Ruma sa tunelom kroz Frušku goru. On je tom prilikom podsetio da je nakon više od dve godine od kada su Pokrajinska vlada, Vlada Srbije, Grad Novi Sad i opštine Irig i Ruma potpisale protokol o izgradnji trase autoputa od Rume do Novog Sada - završena priprema idejnog projekta na gotovo celoj trasi puta.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju kineske pokrajine Guangdong, koju predvodi zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Li Jian sa kojim je razgovarao o intenziviranju privredne i turističke saradnje dve pokrajine.

Kineska državna banka - Bank of China, kao peta najveća na svetu i ujedno najstarija banka u Kini sa tradicijom dugom više od veka, počinje proceduru otvaranja sedišta u Beogradu. Sa mrežom ekspozitura na svim kontinentima banka je prisutna u više od 40 zemalja, pri čemu se sedište za Centralno-istočnu Evropu nalazi u Mađarskoj.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.