Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Istarska županija i kineska pokrajina Zhejiang obilježavaju deset godina prijateljstva temeljenog na potpisanom Sporazuma o suradnji dviju regija. Tim je povodom danas u sjedištu istarske županije upriličen prijem za delegaciju pokrajine Zhejiang na čelu sa zamjenikom predsjednika Stalnog odbora KPK provincije Zhejiang Sun Wenyouom. Prijemu su u ime domaćina nazočili zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi, načelnik Županijske uprave Valerio Drandić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Lorena Brgić i pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizija Bosich.

Deset godina prijateljstva dviju regijaZamjenica istarskog župana izrazila je veliko zadovoljstvo dosad provedenim aktivnostima u okviru desetogodišnje suradnje dviju regija, posebice uvođenjem učenja kineskog jezika na pulskom sveučilištu Juraj Dobrila od prošle godine. Predstavljajući Županiju, Benussi je istaknula Istru kao regiju koju odlikuje raznovrsnost, kako u gospodarskom, tako i u povijesnom i geografskom smislu. „Radujemo se daljnjoj suradnji posebice na poljima turizma i gospodarstva, na kojima vaša regija ostvaruje iznimne rezultate“, rekla je zamjenica Benussi.

Srdačnu dobrodošlicu u tritisućljetnu Pulu, grad poznat po bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini, jakoj brodograđevnoj industriji i turizmu zaželjela je Puh Belci. „Pula, iako znatno manji grad u odnosu na gradove iz vaše provincije, dugi niz godina gaji dobre odnose s Kinom s kojom ima puno zajedničkih spona“ navela je zamjenica gradonačelnika pritom referirajući se na nedavno potpisanu Povelju o suradnji i prijateljstvu između gradova Pule i Ningboa.

Predstavnik delegacije Zhejiang izrazio je zadovoljstvo pozivom rekavši kako Kina i Hrvatska dugo uživaju prijateljske odnose te kako je Hrvatska za njih država od strateškog interesa u ovom dijelu Europe. „Istru i Zhejiang povezuje uspjeh u turizmu te sličnost projekata koji su im trenutno u fokusu“, izjavio je Wenyou nadodavši kako Istra ima veliki investicijski potencijal te bogate turističke resurse koje će po povratku u Zhejiang predstaviti tamošnjim građanima i poduzetnicima.

Nakon uvodnog dijela uslijedila je prezentacija pročelnice Bosich o najvažnijim projektima koji se trenutno provode u Istarskoj županiji te onima koji se tek namjeravaju realizirati, posebno istaknuvši investicijski potencijal Županije.

 

Izvor: pula.hr

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.