Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju kineske pokrajine Guangdong, koju predvodi zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Li Jian sa kojim je razgovarao o intenziviranju privredne i turističke saradnje dve pokrajine.

Zgrada pokrajinske vladeTokom susreta je bilo reči i o konkretizaciji dogovora, koji su definisani tokom nedavne posete državno - privredne delegacije Gungdonga Srbiji i AP Vojvodini. Posebnu pažnju sagovornici su posvetili mogućnosti za ulaganje kineskih kompanija u fabriku za proizvodnju električne rasvete, koja bi se nalazila na teritoriji Vojvodine.

Gosti iz Kine pokazali su veliko interesovanje za taj projekat i kao jedna od promotivnih aktivnosti, a u sklopu namere da se ta poslovna ideja uskoro i realizuje, planirano je da kod nas bude priređena izložba na kojoj će se predstaviti najznačajniji kineski proizvođači rasvete u okviru praznika koji ova provincija neguje.

Milićević je tokom razgovora istakao da ideja o izgradnji fabrike rasvete u Srbiji treba da omogući da se ti proizvodi plasiraju na tržište ovog dela Evrope i naglasio spremnost da ponudimo nekoliko lokacija za taj projekat, te uputio poziv potencijalnim poslovnim investitorima iz Kine da obiđu te lokacije, kako bi sagledali njihove prednosti i potrebnu opremljenost u skladu sa zahtevima koje imaju.

Istovremeno, Milićević je podsetio na napore koje Pokrajinska vlada ulaže u opremanje industrijskih poslovnih zona, što je ujedno i jedna od njenih prioritetnih aktivnosti na privlačenju investitora.

Milićević i Jian su se složili da najavljeno uvođenja bezviznog režima za srpske i kineske državljane koji treba da se uspostavi do kraja godine i uvođenje direktne avio- linije između Beograda i Pekinga, treba da doprinese još boljem razvoju privredne i turističke saradnje Srbije i Kine, a u okviru toga i AP Vojvodine.

Provincija Guangdong je najrazvijenija turistička pokrajina u Kini koja broji osam miliona poseta turista godišnje, a što je uz kulturno istorijsko nasleđe koju naša zemlja ima, dobar impuls za unapređivanje turisticke saradnje između naše dve zemlje.

Delegacija iz Kine uputila ja zvaničan poziv Pokrajinskoj vladi za učešće na jesenjem Sajmu turizma 2017., koji će biti održan u glavnom gradu te kineske pokrajine.

 

Izvor: rtv.rs

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.