Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

- Samit 16+1 u Rigi je stavio veliki naglasak na Inicijativu "Pojas i put" i odnose Kine i EU, i kroz niz iznesenih inicijativa u sektorima investicija, trgovine, povezivanja, industrijskih kapaciteta i finansija, vidjeli smo veću sinergiju između formata 16+1 i Inicijative "Pojas i put", kao i saradnje Kine i EU. Prioritet je posebno na pružanju podrške Platformi povezivanja Kine i EU, te sinergiji s Trans-evropskim mrežama (TENTEC) - izjavila je ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, a povodom susreta na najvišem vrhu zvaničnika NR Kine i 16 država centralne i istočne Evrope koji se desio u glavnom gradu Latvije.

ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen BoAmbasadorica je nadalje istakla važnost činjenice da je tokom Samita pokrenuta kompanija NR Kine i 16 evropskih zemalja, Finance Holding Companz d.o.o., zajedno s investicijskim fondom.

- Ovo znači još jaču finansijsku potporu za saradnju 16+1, pored postojeće Specijalne kreditne linije od 10 milijardi američkih dolara i Fonda za investicijsku saradnju 16+1 - smatra ambasadorica Chen Bo.

Treća bitna stvar koju je ambasadorica napomenula jeste u tome da se saradnja u okviru 16+1 produbljuje i pokriva širi spektar područja kao što su civilno vazduhoplovstvo, tehnologije i inovacije, zaštita okoliša, bankarstvo, zaštita kulturne baštine...

- Važno je napomenuti da je tokom Samita objavljena Deklaracija iz Rige, koja naglašava namjeru i spremnost zemalja za saradnju u infrastrukturi i opremi u priobalnim područjima Jadrana, Baltika i Crnog mora i uz unutrašnje riječne tokove kroz zajedničke luke i razvoj industrijskog parka - kaže ambasadorica NR Kine u BiH. Ističe da je Bosna i Hercegovina aktivno uključena u saradnju 16+1 i imala je koristi od nje.

- Kineski premijer Li Keqiang i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić imali su bilateralni susret tokom ovog samita. Potvrđeno je da će energetska i saobraćajna infrastruktura biti prioritetno područje u saradnji dviju zemalja. Termoelektrana 'Stanari', koja je nedavno završena, postala je svijetli primjer ne samo u bilateralnoj saradnji Kine i BiH na polju energetike već i u saradnji 16+1 - kaže ambasadorica  Bo. Dodala je da su objavljene i Smjernice iz Rige za saradnju NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

- Uključene su dvije inicijative BiH za saradnju, organizacija sajma poljoprivrednih proizvoda i vina 16+1 tokom Mostarskog sajma u aprilu 2017. godine, te Četvrta konferencija o turističkoj saradnji 16+1 na visokoj razini, u Sarajevu 2017. Ako BiH uspješno organizuje ova dva događaja, moglo bi doći do novog napretka u saradnji Kine i BiH. Prvo, vrlo je vjerovatno da bi BiH mogla povećati izvoz svojih poljoprivrednih proizvoda i vina u Kinu, i služiti kao prozor drugim zemljama centralne i istočne Evrope za izvoz na kinesko tržište. Bez sumnje, utjecaj i popularnost Mostarskog sajma u Kini će također rasti. Kao drugo, BiH će moći privući više kineskih turista, a može postati i jedno od značajnijih odredišta kineskih turista u regiji. Do augusta ove godine, broj kineskih turista već je povećan za oko 40 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ali Konferencija 16+1 o turizmu zasigurno će pružiti priliku Bosni i Hercegovini za planiranje i promicanje zajedničkih turističkih ruta, zajedno sa svojim susjedima, čime će vjerovatno privući još više kineskih turista. Premijer Li i predsjedavajući Zvizdić također su razgovarali o mogućnostima saradnje u dubokoj obradi u poljoprivredi, što potencijalno može otvoriti nove mogućnosti za investicijsku saradnju u poljoprivrednom sektoru - istakla je ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo. Samit 16+1 je platforma za saradnju koju je pokrenula NR Kina s državama iz istočnog i središnjeg dijela Evrope, od Baltika do Jadrana da bi sa njima ostvarivala značajniju ekonomsku i kulturnu saradnju.

Izvor: avaz.ba

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.