Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Juče se završio peti samit šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE).

Za vreme Petog samita Kine i 16 zemalja centralne i Istočne Evrope koji je održan u Rigi Srbija je potpisala više sporazuma sa Kinom čime je još jednom potvrđen značaj koji obe države pridaju međusobnoj saradnji, ugled Srbije u Kini i otvorena vrata za ubrzanu realizaciju izuzetno važnih projekata za našu zemlju.

Peti samit šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne EvropeSporazumom o uzajamnom ukidanju viza, koji su potpisali šefovi diplomatija dve države Ivica Dačić i Vang Ji, predviđa se da se nosioci običnih pasoša Srbije i

Kine oslobađaju obaveze pribavljanja viza za boravak do 30 dana.

Ovim je Srbija postala prva zemlja u regionu Centralne i Istočne Evrope koja je sklopila sporazum o ukidanju viznog režima sa Kinom.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je komercijalni ugovor za izgradnju prve deonice brze pruge

Beograd–Budimpešta i Memorandum o finansiranju čitavog projekta na teritoriji Srbije.

Mihajlovic i predsednik "Eksim banke" Liu Liang potpisali su Ugovor o finansiranju izgradnje autoputa Surčin–Obrenovac koji je vredan 208 miliona evra.

Zaključivanjem ovog ugovora omogućava se početak radova i na poslednjoj

deonici autoputa od Beograda do Čačka.

Mihajlovic je, zajedno direktorom JP "Putevi Srbije", potpisala sa kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of Ćina” i komercijalni ugovor za nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda vredan 207 miliona evra.

Ovim ugovorom obuhvaćeni su radovi na deonici od Ostružnickog mosta do

Bubanj potoka, a ugovor predviđa i da domaće kompanije učestvuju u radovima sa 49 odsto.

Rec je radovima na 19,5 kilometara dugoj deonici od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka.

U okviru ovog projekta biće izgrađena četiri tunela ukupne dužine 2,7 kilometara, kao i 22 mosta, u dužini od 5,3 kilometra.

Mihajlović je potpisala i komercijalni ugovor za izgradnju prve deonice brze pruge

Beograd–Budimpešta i Memorandum o finansiranju scitavog projekta na teritoriji Srbije.

Mihajlovic je taj ugovor, za realizaciju prve faze projekta od Beograda do Stare Pazove vredan 319 miliona dolara, potpisala sa "Infrastrukturom Železnice Srbije“ i konzorcijumom kineskih kompanija “Ćina Railway International“ i „Ćina Communications Construction Company“.

Potpisivanjem komercijalnog ugovora i Memoranduma o razumevanju sa kineskom "Eksim bankom" o kreditiranju projekta mađarsko-srpske železnice na teritoriji Srbije, omogućava se da krene gradnja pruge za brzine do 200 kilometar na sat, koja će skratiti vreme putovanja između srpske i mađarske prestonice na manje od tri sata.

Ugovor predviđa da u izgradnji dvokolosečne pruge od Beograda do Stare

Pazove, dužine 34,5 kilometara, domaće firme mogu da učestvuju do maksimalnih 46 odsto u izvodenju radova i nabavci robe.

Memorandum između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije “Huawei” predviđa sveobuhvatnu saradnju u sektoru saobraćaja kroz pomoć u izboru najpovoljnijih telekomunikacionih rešenja za železnice, autoputeve, aerodrome i luke, transfer znanja o novim tehnologijama, kao i obuke za srpske strucnjake iz oblasti saobraćaja.

 

Izvor: tanjug.com

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.