Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se  danas u Rigi s čelnicima kineskih tehnoloških i investicijskih korporacija Huawei, Nuctech i Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) prisutnih na Biznis forumu u okviru Petog summita 16 premijera zemalja centralne i istočne Europe sa premijerom NR Kine (16+1). Predsjedatelj Zvizdić je upoznao direktore kineskih kompanija o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Denis Zvizdić susreo se u Rigi s čelnicima kineskih tehnoloških i investicijskih korporacija Huawei, Nuctech i Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)Rekao je da je BiH napravila značajan politički i ekonomski napredak što su prepoznali i naši europski partneri. Istaknuo je da BiH trenutno očekuje upitnik od EU i izgledni status kandidata za članstvo do kraja iduće godine. Naglasio je da se svi makroekonomski pokazatelji kreću u pozitivnom smjeru što je rezultat odlučne reformske politike s ciljem stvaranja pozitivnog poslovnog okruženja, privlačenja stranih investicija i kreiranja novih radnih mjesta kako bi se poboljšao životni standard građana Bosne i Hercegovine.

Predstavnici kineskih kompanija rekli da pomno prate dešavanja u Bosni i Hercegovili. Istanuli su dosadašnje pozitivno iskustvo kineskih kompanija u BiH, te iskazali interesovanje za ulaganje u sektore energetike, transporta, poljoprivrede, sigurnosti i zbrinjavanja različitih vrsta specijaliziranih otpada.

Predsjedatelj Zvizdić je sugovornicima rekao da Bosna i Hercegovina ima kvalitetnu, obrazovanu radnu snagu i pristup tržištu EU te pozvao čelnike kineskih kompanija da svoje naredne projekte realiziraju u Bosni i Hercegovini. On se zahvalio kompaniji Nuctech na izuzetno vrijednoj donaciji specijaliziranih skener vozila za detaljni pregled kamiona Upravi za indirektno oporezivanje BiH koji će značajno ojačati sigurnost bh. granice.

Predsjedatelj Zvizdić je posjetio i izložbeni salon Huaweija gdje su mu prezentirana najnovija tehnološka dostignuća ove kineske kompanije.

Sastancima je prisustvovao zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odonosa BiH Mirko Šarović, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Izvor: vecernji.ba

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.