Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Lideri zemalja centralne i istočne Evrope i Kine sastaće se ovog vikenda u Rigi na Petom samitu 16 + 1 na kome će razmotriti glavne pravce ekonomske saradnje i pokušati da olakšaju poslovanje kroz direktne kontakte privrednika. Prema najavama organizatora, samit u glavnom gradu Letonije 5. i 6. novembra biće prilika i da se oceni napredak u saradnji Kine i 16 zemalja Evrope u oblastima investicija, saobraćaja, finansija, nauke, obrazovanja i kulture, kao i sprovođenje dogovorenog na prethodnim skupovima.

Riga - domaćin samitaDelegaciju Srbije predvodiće premijer Aleksandar Vučić.

U Rigi bi, kako se očekuje, trebalo da bude potpisano više sporazuma, uključujući i sporazum o bezviznom režimu za građane Srbije i Kine od kraja ove godine, kao i ugovor o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd - Budimpešta.

Prema najavama iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u Rigi bi trebalo da bude potpisan i ugovor o finansiranju izgradnje autoputa Surčin - Obrenovac na Koridoru 11, kao i ugovor o izgradnji dela obilaznice oko Beograda.

Srbija se na samitu u Rigi nada i rešenju za RTB Bor. Premijer Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da će tokom boravka u Rigi "moliti i klečati na kolenima, ako treba", da najpoznatije kineske kompanije preuzmu i RTB Bor, jer kako je rekao, zbog niske cene čelika samo kineske kompanije mogu da ga kupe i ožive.

Održavanje Samita 16+1 inicirala je Kina kako bi ojačala saradnju sa 11 zemalja EU i pet zapadnobalkanskih zemalja, a kao prioriteti definisani su infrastruktura, visoke tehnologije i zelene tehnologije.

Pored Srbije, među 16 zemalja učesnica su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Slovačka i Slovenija.

Prvi samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope održan je u Varšavi 2012, a na njemu je najavljeno više projekata za podsticanje saradnje, osnivanje fonda za investicije i saradnju Kine sa evropskim zemljama i kreditna linija od 10 milijardi dolara.

Drugi samit je održan u Bukureštu 2013. godine, treći u Beogradu u decembru 2014, a četvrti krajem 2015. u Sudžou u Kini.

U sklopu samita u Rigi biće održan i Biznis forum na kome će predstavnici državnih institucija i privatnog sektora zemalja srednje i istočne Evrope i Kine razmeniti iskustva, informacije o ekonomskoj politici, poslovnom okruženju i mogućnostima ulaganja.

Izvor: novosti.rs

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.