Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i zdravstvene ustanove zadužene su da u idućem periodu pripreme studije izvodljivosti i dokumentaciju za projekte vrijedne 300 miliona dolara, koje bi RS trebalo realizovati u saradnji sa Kinom. Navedeno je to u Informaciji o mogućoj saradnji sa Narodnom Republikom Kinom u programima usmjerenim na razvoj zdravstvenog-bolničkog sistema, koju je juče prihvatila Vlada RS.

Novac bi prevashodno bio usmjeren na realizaciju projekata izgradnje i opremanja bolnica širom RS. Zahvaljujući njemu trebalo bi da bude izgrađena i opremljena nova bolnica Doboj.

Novac bi bio utrošen i za rekonstrukciju i opremanje dijela Univerzitetskog kliničkog centar RS, i to za porodilište i ginekologiju, pedijatriju i infektivne bolesti.

Opremanje bi uslijedilo i u bolnicama Zvornik, Trebinje, Mlječanica, Foča, Prijedor, Sokolac i Modriča.

- Vlada je prihvatila Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompanije "Čajna sinefarm" - saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Istaknuto je i da će predsjednik RS Milorad Dodik u okviru zvanične posjete Kini, potpisati sporazum o saradnji sa ovom kineskom kompanijom, u iznalaženju povoljnih finansijskih aranžmana u Kini za pripremu i realizaciju projekata u zdravstvenom sistemu RS.

Vlada je zadužila i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija Srpske da sprovedu potrebne procedure za realizaciju aranžmana sa Kinom.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Mirko Stanetić rekao je da je veoma značajno da svi ovi projekti budu realizovani, jer će to značiti i dalji razvoj UKC-a, koji planiraju već godinama i to po svaku cijenu.

- Bićemo presrećni da realizujemo sve te projekte - istakao je Stanetić.

Prema njegovim riječima, porodilište i ginekologija, dječija i infektivna klinika, te kotlovnica koji nisu obuhvaćeni rekonstrukcijom Centralnog medicinskog bloka ove ustanove, zavređuju pažnju.

- S obzirom na to da naša ustanova iz godine u godinu raste, od izuzetnog značaja je njena cjelokupna obnova - naglasio je Stanetić.

Izvor: poslovnojutro.com

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.