Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Gospodarsko izaslanstvo kineske provincije Hebei u posjetu je Zagrebačkoj županiji. U izaslanstvu je četrdesetak gospodarstvenika 19 kineskih tvrtki koje se bave preradom drva te izradom namještaja i dekoracija za uređenje kućanstava i hotelskih lanaca. Susret kineskih gospodarstvenika i predstavnika Županije upriličen je u prostorijama tvrtke DIR Rubinić u Jastrebarskom, jedne od najuspješnijih drvno-prerađivačkih tvrtki na području Zagrebačke županije. Kineske poduzetnike uvodno je pozdravio župan Stjepan Kožić.

Izaslanstvo kineske provincije Hebei u posjetu je Zagrebačkoj županiji„Zagrebačka županija ima status jedne od gospodarski najjačih i najperspektivnijih županija u RH. Ima perspektivan geografski položaj, kojega smo još davnih dana odlučili maksimalno iskoristiti razvojem poduzetničkih zona. Rezultati nisu izostali. Neke od najvećih domaćih, ali i stranih tvrtki odlučile su svoju poduzetničku aktivnost razvijati upravo na području Zagrebačke županije“, rekao je župan. Naglasio je da investitori mogu računati na partnerski odnos s Županijom, na kvalitetnu, učinkovitu i kooperativnu javnu upravu koja je u najkraćem mogućem vremenu u mogućnosti ponuditi kvalitetan prostor za ulaganje i brzo ishođenje dozvola.

Liu Kai, savjetnik u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri veleposlanstvu NR Kine u RH, zahvalio je Županiji što je, u roku od samo tjedan dana, organizirala današnji susret.

„Svjedoci smo vaše efikasnosti, stoga bismo željeli da naši poslovni ljudi iskoriste ovu priliku i uspostave suradnju“, rekao je Kai, dodavši da je u zadnjih nekoliko godina ovo najveće kinesko izaslanstvo iz sektora drvne industrije koje posjećuje Hrvatsku. Dobrodošlicu je izaslanstvu poželio i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Naglasio je da Jastrebarsko, iako mali grad, ima dvije nagrade Europske komisije - jednu za projekt u području uštede električne energije u javnoj rasvjeti, a drugu za suradnju i odnos s poduzetnicima.

„Nositelji smo i certifikata business friendly town, za odnose s poduzetništvom i direktna strana ulaganja, a Financial times nas je 2012. i 2016. uvrstio u top deset mikro gradova s najboljom strategijom za privlačenja stranih ulaganja“, rekao je Novosel.

Provincija Hebei, koja u Kini zauzima strateški geografski položaj, s izlazom na Žuto more, ima 74 milijuna stanovnika. Najjači gospodarski sektori su elektronika, te oprema za hidroelektrane i solarne elektrane. Na prostoru ove provincije više od 70 svjetskih korporacija ima svoje proizvodne pogone.

„Hrvatska ima strateški položaj na putu prema tržištu Europske unije. Stoga želimo ohrabriti i stimulirati naša poduzeća iz drvne industrije i željezničkog prometa da uspostave i razvijaju suradnju s Hrvatskom. Smatram da moramo isoristiti današnji posjet i uspostaviti nove veze, jer Zagrebačka županija, uvjerio sam se, ima svoju priču“, rekao je Quan Qi Heng, voditelj kineskog izaslanstva u provinciji Hebei zadužen za gospodarstvo i vanjsku trgovinu.

Nakon prezentacije o mogućnostima ulaganja na prostoru županije, s naglaskom na poduzetničke zone, koju je moderirao pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić, i predstavljanja Klastera hrvatskih proizvođača namještaja i opreme za unutarnje i vanjsko uređenje, s kojim je goste pobliže upoznao Dragutin Juraga, član „ERA grupe“ iz Velike Gorice, kinesko izaslanstvo je obišlo Poduzetničku zonu Jalševac u Jastrebarskom i Poduzetničku zonu Pisarovina.

Izvor: zagrebacka-zupanija.hr

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.