Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Katarina Kurćubić diplomirana filološkinja kineskog jezika, kulture i književnosti sinoć je u Narodnoj biblioteci Bečej održala zanimljivo predavanje o istoriji Kine XX veka.

Katarina je govorila o Kulturnoj revoluciji, Velikom skoku napred i o političkoj kampanji Mao Zedonga „Neka cveta stotinu cvetova i neka se takmiči sto škola mišljenja“, koje su bile velike prekretnice za kineski narod tokom prošlog veka.

Po završetku fakulteta, Kurćubićeva se bavila dubljim istraživanjem istorije ove nacije, a kao literaturu koristila je knjigu „Rađanje Velike Kine“. Iznevši pojedinosti i detalje iz privatnog života Mao Zedonga i Deng Xiaopinga želela je da publika stekne širu sliku o istorijskim zbivanjima današnje svetske sile.

Interesovanje za kineski jezik i kulturu rodilo se spontano, kaže Katarina i dodaje da se zbog svoje kompleksnosti ovaj jezik mora svakodnevno učiti jer, za razliku od drugih, poseduje nahiljade karaktera od kojih svaki ima svoje značenje.

Pored kineskog i engleskog, Katarina govori i persijski, nemački i mađarski jezik. Ova ambiciozna devojka ima u planu da otputuje u Kinu gde planira da predaje engleski i da se na neposredan način upozna sa životom kineskog naroda, njihovom kulturom i tradicijom o kojima je učila dugi niz godina.

Izvor: tvbecej.rs

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.