Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Ambasadorica Narodne Republike (NR) Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo kazala je na prijemu upriličenom sinoć u Sarajevu povodom obilježavanja 67. nacionalnog dana NR Kine da ne sumnja da će Kina i BiH znati zgrabiti zlatnu priliku zamaha u razvoju i da će zajedno otvoriti šire perspektive za saradnju u raznim područjima, koristeći inicijativu "Pojas i put" te saradnju u okviru platforme "16+1". Kineska ambasadorica je istakla da će na taj način obje zemlje podstaći domaći rast u korist svojih naroda te izrazila zadovoljstvo činjenicom da je bosanskohercegovačka ekonomija tokom prethodne godine zabilježila stabilan rast i učinila važne korake na evropskom putu.

Chen Bo na prijemu upriličenom sinoć u Sarajevu povodom obilježavanja 67. nacionalnog dana NR KineChen Bo je ocijenila da su prethodnih nekoliko mjeseci odnosi Kine i BiH doživjeli značajan razvoj te navela neke od zajedničkih projekata dvije zemlje, kao što su termoelektrana u Stanarima te saradnja u okviru platforme "16+1".

Također je napomenula da je broj viza koje je Kina ove godine izdala za bh. građane povećan za jednu trećinu te da je broj kineskih turista koji su posjetili BiH povećan za 40 posto u prvoj polovini ove godine.

Uprkos brojnim izazovima, istakla je ambasadorica, Kina je izdržala ogroman pritisak ekonomskog usporavanja i postigla rast BDP-a od šest posto u prvoj polovini ove godine, što joj je omogućilo da i dalje doprinosi globalnom ekonomskom oporavku i rastu.

S tim u vezi, naglasila je da je Kina je posvećena produbljivanju reforme i unapređenju njenog modela rasta, istovremeno se još više otvarajući prema svijetu i provodeći inicijativu "Pojas i put".

U svom obraćanju prisutnima napomenula je kako su joj mnogi u BiH kazali da je Kina predaleko, ali ambasadorica Chen Bo smatra da daljina nikada nije problem kada je saradnja u pitanju.

- Svijet u kojem živimo je manji nego što mislimo. To je zajednica u kojoj nas sve veže zajednička sudbina i težnja ka boljem životu i obostranoj korisnoj saradnji - zaključila je ambasadorica Kine u BiH, prenosi Fena.

Prijemu je prisustvovao veliki broj predstavnika javnog, društvenog i političkog života BiH te predstavnici diplomatskog kora.

Izvor: faktor.ba

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.