Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang Weiguang potpisali su u srijedu 21. rujna u palači HAZU Sporazum o znanstvenoj suradnji dviju akademija. Sporazumom je predviđen nastavak njihove suradnje započete Sporazumom iz 2004.

Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang WeiguangSuradnja će obuhvatiti organizaciju zajedničkih znanstvenih konferencija, simpozija i savjetovanja o temama od zajedničkog interesa, uzajamnu akademsku razmjenu znanstvenika i stručnjaka te zajednička istraživanja i publikacije.

Akademik Neidhardt je Wang Weiguanga i članove njegove delegacije izvijestio o povijesti i ustrojstvu HAZU, dok je Wang izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju akademija, kao i ukupnim odnosima Kine i Hrvatske.
Uz akademika Neidhardta, potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju HAZU akademkinja Milena Žic Fuchs i tajnica HAZU Marina Štancl.

Tijekom razgovora posebna pažnja posvetila se nastavku suradnje u sklopu Mreže Kine i 16 država srednje i istočne Europe (China-CEE Countries Think Tanks Network). Na simpoziju održanom prošle godine u sklopu Mreže u Pekingu i Šangaju nazočila je akademkinja Žic Fuchs.

Gosti iz Kine razgledali su i Strossmayerovu galeriju starih majstora HAZU te Bašćansku ploču. Tijekom boravka u Zagrebu susreli su se i s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damirom Borasom.

 

Izvor: narod.hr

 

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.