Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Taobao (www.taobao.com) je osnovan 2003. godine i danas je daleko najveća kineska online prodavnica sa preko 800 miliona proizvoda i preko 370 miliona registrovanih korisnika. Dnevno sajt ima preko 50 miliona jedinstvenih poseta i danas se nalazi među 20 najposećenijih sajtova na svetu. U januaru 2010 Alibaba grupa je objavila podatak da je u odnosu na prethodnu godinu udvostručen promet te se sa 200 popeo se na 400 milijarde juana, a značajan rast se očekuje i u narednih 5-8 godina!

Maja 2010 Taobao i Yahoo Japan su pokrenuli projekat kojim se omogućava kineskim korisnicima da kupuju japansku robu (www.taojapan.com) i obratno japancima da kupuju kinesku robu.

Funkcije i usluge koje služe za poboljšanje korisničkog iskustva na Taobao su Taojianghu - socijalna mreža; Taobao Open Platform, za razvoj i unapređenje softvera; Taobao Data Cube servis za razmenu informacija; Taobao Mobile app; Taobao Tianxia korisnički magazin; HiTao TV šou na Hunan Television Network; TaoJapan, interaktivan digitalni TV šoping u saradnji sa Wasu Digital Television Media Group za tržište van Kine.

Alimama (www.alimama.com), vodeći online sajt za razmenu reklama i afilajeta u Kini, kao i Koubei.com (www.koubei.com), su takođe deo Taobao platforme!

Taobao je najveća kineska online platforma za kupovinu preko interneta, međutim u potpunosti je okrenut kineskom tržištu. Ako ponekad imate problema sa sporim otvaranjem stranica na Taobao sajtu znajte da to je zbog relativno male propusne moći prema inostranstvu.

Taobao je u potpunosti u vlasništvu Alibaba grupe.

Zašto kupovati sa Taobao.com

Taobao je u ovom trenutku najveća kineska pa i svetska online prodavnica, i on nam nudi:

veliki izbor proizvoda

  1. imate gotovo neograničen broj proizvoda
  2. možete pronaći proizvode koje nigde nećete naći
  3. možete kupiti kineske ili azijske tradicionalne proizvode po niskim cenama
  4. možete dobiti proizvod direktno iz fabrike
  5. možete naći puno unikatnih ručno napravljenih proizvoda

+ niske cene

  1. nema prodavnice bilo online ili offline koja može parirati Taobao-u sa cenama. Na Taobao-u ćete uvek naći najjeftinije proizvode na svetu za kupovinu na komad!
  2. postoje brojni takozvani Taobao agenti koji umesto Vas pronalaze robu. Ova usluga se naravno plaća, ali i tako možete naći kvalitetnu a upola jeftiniju robu nego što je kod Vas u prodavnicama. Naš sajt za kupovinu sa Taobao sajta namenjen fizičkim licima je www.kupovinaizkine.com

Šta kupovati na Taobao?

Na Taobao-u možete naći baš sve i to po raznim cenama! Uglavnom se roba prodaje na komad ili na male količine ali može i na veliko. Međutim ako želite da kupujete na velike količine savetujemo Vam da ipak koristite sajt www.Alibaba.cn

 

Pretražite Taobao – bez znanja kineskog jezika

Par trikova - kako pronaći proizvod na Taobao sajtu.

Mi smo koliko smo mogli preveli neke osnovne menije, međutim prevod nije potpun ni kompletan pošto je neku robu nemoguće svrstati niti kvalitetno prevesti.

Koristite Online prevodioce

Dodatke koje imaju svi pretraživači (Add-ons) možete(morate) koristiti kako bi preveli stranice sajta na Vama razumljiv jezik. Kao primer Add-onsa navešćemo FoxLingo, ali ima ih još puno. Najjednostavnije je koristiti Google Chrome koji automatski nudi prevod stranica Taobao sajta a najbolje bi bilo kad bi prevodili sajt na engleski jezik pošto su engleski i kineski najbolje usaglašeni. Kako bi saznali kineske nazive pojedinih pojmova možete koristiti popularne prevodioce poput: Google Translate ili Popup Chinese.

Tražite na engleskom

Sa oko 90% uspeha pretrage sajta na engleskom jeziku Taobao će pronaći Vaš proizvod. Mnogi proizvodi su danas imenovani i na engleskom i na kineskom, a svakim danom raste broj proizvoda na engleskom jeziku.

Koristite engleski naziv proizvoda da bi ste saznali kineski naziv proizvoda

Pomoću naziva proizvoda na engleskom jeziku možete saznati njegovo ime na kineskom. Ovo će Vam pomoći da pronađete više proizvoda za traženi pojam.

Na primer, ako tražite recimo bušilicu ukucajte u polje pretrage englesku reč za bušilicu - "drill." Dobićete u ovom trenutku oko 380 pojmova koji se vezuju za pojam bušilice (drill). Ako bi ste recimo kopirali kinesku reč za drill - 电钻 Taobao će Vam prikazati preko 47500 pojmova vezanih za bušilicu.

Prema tome zaključićete da je mnogo bolje pretraživati sajt na kineskom jeziku.

O prodavcu

Kada pronađete proizvod koji vas zanima upoznajte se sa prodavcem. Na slici vidite tipičan primer jednog prodavca.

1. Zaglavlje sajta prodavca

Svaki prodavac na Taobao sajtu ima svoj podsajt sa osnovnim informacijama o sebi, svojim proizvodima, svojoj prodavnici rejtingu, prodaji itd. Svi ovi podsajtovi su slični.

2. Slika proizvoda

Budite uvereni da razumete u potpunosti šta vam se nudi. Nemojte misliti da je proizvod uvek identičan slici koju vidite. Ako recimo pronađete mobilni telefon po ceni od 30rmb, proverite da li se u stvari to prodaje samo futrola ili maska za telefon! Ako baš niste sigurni proverite naziv proizvoda preko Google ili nekog drugog prevodioca ili još bolje, kontaktirajte prodavca da Vam potvrdi šta se tačno prodaje.

3. Osnovne informacije o prodavcu

Možete videti naziv prodavca, njegov rejting i da li je potpisao ugovor o sistemu zaštite potrošača.

Klikom na strelicu prema dole otvorićete detaljniji prozor. Ovde se nalaze osnovne informacije o proizvodu i prodavcu. Tu možete videti mnoge informacije o prodavcu, ali za nas je najzanimljiviji feedback prodavca.

4. Cena proizvoda i opcije slanja

Ponekad pored cene možete videti i precrtanu cenu, što znači da je proizvod na popustu, kao kod nas na slici. Pored cene je i vreme do kada traje popust u ovom primeru još 4h37min.

5. Zaštita potrošača

Taobao se trudi da zaštiti potrošače od bilo kakvih prevara. Radi toga prodavci mogu imati više sistema raznih sertifikata. Klikon ovde možete ih pregledati ili ih pronaći skrolovanjem dole.

6. Opcije slanja

Gotovo uvek ćete imati više opcija slanja proizvoda: 平邮 regularna pošta, 快递 kuaidi ili EMS. A možete videti i 卖家承担运费, što znači da prodavac snosi troškove slanja proizvoda. Ovo je nebitno za kupce van Kine pošto se proizvodi sa Taobao sajta šalju direktno samo u okviru Kine.

7. Opcije plaćanja

Kao i opcije slanja tako i opcije plaćanja nisu bitne za korisnike van Kine pošto se proizvodi ne mogu kupovati van Kine, Tajvana, Hong konga i Makao-a.

Ispod opcija plaćanja nalazi se dugme za kupovinu proizvoda. Ako ga slučajno pritisnete to i ne znači da ste klikom na njega kupili proizvod. Postoje mnoge stranice potvrde pre kupovine, zato nemojte brinuti ako ste ga slučano pritisli.

Osnovne informacije o prodavcu - Šta sve ovo znači?

kewinhuang - Naziv prodavca na Taobao-u koje može biti na kineskom ili engleskom jeziku.
Dijamanti Feedback prodavca. Na ovo posebno obratite pažnju. Pogledajte broj transakcija i broj ikonica - više ikonica je bolje. Ikonice mogu biti srca, dijamanti ili krune. Srca su dobra, dijamanti su bolji, dok su krune najbolje.
Žuta oznaka sa desne strane znači da je prodavac potpisao ugovor o sistemu zaštite potrošača
Shop dynamic score - poređenje prodavca sa istom granom industrije
Description line, Attitude i Delivery speed su opcije koje se porede i one mogu biti bolje, jednake ili lošije od ostalih prodavaca iz iste grane industrije. Pored ocene prikazane su i procentualne vrednosti.
Service - servisi
odnose se na servise plaćanja - kreditnom karticom, pouzećem i u ovom slučaju pomoću servisa Alipay što znači da poseduje registracioni sertifikat prodavca na Taobao-u.
Store information - informacije o prodavcu
Favorable rate - Procentualni feedback prodavca. Ovaj prodavac ima dobar feedback od 99,48%. To je prilično dobar rejting, ali nije savršen pa ne bi bilo loše pregledati zbog čega je prodavac dobio negativne glasove.
Store Creation Time - Datum kada je prodavac pristupio Taobao-u.
Baby - broj proizvoda
收藏人气 - veličina kolekcije

Iz ovog prozora izdvojili bi još opciju view more reviews gde se detaljno možete informisati o prodavcu i njegovim ocenama i karakteristikama.

Detalji o proizvodu

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.