Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

www.alibaba.cn ili www.1688.cn je kineska verzija sajta www.alibaba.com.

Osnovna razlika je što je ova verzija u potpunosti na kineskom jeziku i okrenut je samo kineskom tržištu. Zbog toga su na njemu cene niže i ima daleko više proizvoda i prodavaca.

Sa ovog sajta se ne može direktno kupovati već jedino preko agenata koji su u Kini.

Kako početi?

Za vas smo pripremili prevode samo nekih od brojnih menija. Napredna pretraga vrši se na glavnoj stranici sajta.

Naslovna stranica trenutno izgleda ovako, znači, bez opcije promene jezika. Ukoliko želite koristeći Google možete prevesti celu stranicu ali to vam u ovom trenutku nije potrebno pošto se pretrage vrše sa kineskim pojmovima. U polje za pretragu upišite ključnu reč pretrage - u našem slučaju tražimo mašinu za šivenje = sewing machine = 缝纫机.

Da bi došlji do ključne reči koristite Google.translator kao i mi u našem primeru. Kopirajte dobijeni pojam i unesite ga u polje pretrage.

Nakon unosa ključne reči pritisnite lupu koja se nalazi u narandžastom pravugaoniku.

Za ovaj pojam dobićete u ovom trenutku 500+ stranica na kojima se na svakoj nalazi 40 proizvoda koje je pretraživač pronašao. Na slici ispod vidite poslednji proizvod na prvoj stranici i broj nadjenih stranica sa proizvodima vezanim za našu kljunu reč.

Kada kliknete na proizvod otvoriće vam se stranica prodavca sa proizvodom koji želite da pogledate.

Podebljanim slovima ispisan je naziv proizvoda. Sa desne strane su cene zavisno od količine. Znači, ako kupujete manje od 10 mašina cena je 1800 juana a ako želite više od 20 cena je 1600 juana. Ispod cena nalazi se lokacija prodavca, način plaćanja, naziv prodavca, oznaka artikla i broj prodatih proizvoda u datom vremenu. Za nas kao kupca najbitnija je cena.

Ako listate ispod naslovne slike pronaćićete ovakvu ili sličnu tabelu u kojoj su navedene osnovne karakteristike proizvoda:

Koristite Google.Translate kako bi preveli pojmove.

Na stranici prodavca sa leve strane nalaze se osnovni podaci o prodavcu i to izgleda kao na slici gore. Možete videti da ovaj prodavac već 4 godine posluje preko Alibabe i Alibaba ga smatra pouzdanim. Pored toga možete videti njegovu lokaciju i vrstu posla da li je proizvođač, prodavac i sl. Ako znate kineski možete i porazgovarati ako je plave boje kapljica koja je kod nas na slici siva.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.