Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Na ovom mestu ćemo Vas upoznati kako da započnete Vašu trgovinu.

 • Samostalna kupovina bez agenta u Kini

Postoje brojni sajtovi na kojima se predstavljaju firme i njihovi proizvodi, a naša preporuka je www.alibaba.com ili www.made-in-china.com kao dva najveća i najpouzdanija sajta te vrste. Na našem sajtu u meniju Sajtovi kineskih firmi sa desne strane prikazane su kineske firme raspoređene po delatnostima. Mnoge kineske firme prave proizvode koji i nisu baš srodni, tako da na sajtu neke firme možete naći proizvode koji tu ne pripadaju po našoj podeli. Na našem sajtu ima preko 10.000 firmi tako da se za svakog može ponešto naći. Trudimo se da linkovi budu ažurni i aktivni međutim, uvek postoji mogućnost da proizvođači ukinu svoj sajt, promene adresu, naziv firme ili im zbog nemarnosti jednostavno istekne domen. 

 1. Pronađite proizvod koji vas zanima. Postoji mnogo načina da pronađete proizvode za koje ste zainteresovani. Za početak najlakše je preko interneta. Postoje mnogi web sajtovi koji čine takvu vrstu usluge, uključujući i ovaj. Postoje sajtovi gde se možete registrovati, te postaviti upit o proizvodu koji vas zanima, i dobićete na tone željenih informacije, a možda i cenovnik.
 2. Uspostaviti odnos s potencijalnim dobavljačima.Odaberite nekoliko potencijalnih dobavljača za komunikaciju. Prilikom kontaktiranja sa dobavljačima, pružite im informacije o Vašoj firmi. Dobar marketing Vaše firme je pola posla. Radi izbora dobavljača, možete ih pitati koliko dugo su oni u poslovanju, na kojim sajmovima su izlagali, sa kim su poslovali pogotovo iz Vaše zemlje ili regije. Proverite i potvrdite sve što možete. Uverite se da nije u pitanju neka lažna firma! Najlakši tip komunikacije je putem Email-a.
 3. Suzite izbor na dobavljača sa kojim želite da sarađujete.Upoznajte se sa cenama proizvoda, načinom isporuke i plaćanja. Nabavite uzorke proizvoda i pregledajte ih. Obratite pažnju na pakovanje, uputstvo za upotrebu, kao i sve druge potrebne pojedinosti vezane za dati proizvod. Verovatno ćete morati da platite neku novčanu nadoknadu za ovo, ali kontrole nikad dosta! Razmotrite uslove plaćanja i način isporuke! Prikupite sve neophodne informacije za prednarudžbu (odnosno sagledajte sve aspekte trgovine). Prilikom slanja narudžbenice uključite što je moguće veći broj detalja kojih možete da se setite.
 4. Rastumačite sebi uslove trgovine i služite se njima. Pre slanja narudžbenice morate sa dobavljačem utvrditi uslove isporuke robe i način plaćanja. Najpopularniji načini isporuke su "fob" i "cif". Ovi termini isporuke robe su usko povezani sa njenom cenom, kao i procenom rizika isporuke. Ako Vam nije dovoljno pojašnjenje ovih termina na našem sajtu možete se obratiti nekoj špediterskoj kući i pitati ih za savet.
 5. Razumite uslove plaćanja. Uobičajena je isplate 30% avansa od visine vrednosti robe po porudžbini, odnosno da Vas proizvođač shvati kao ozbiljnog kupca. Ova sredstva ujedino i služe za početak proizvodnje, dok se preostalih 70% isplate vrši obično kad dobijete potvrdu da je roba na brodu. Ovi uslovi nisu strogo definisani i oko njih se može pregovarati.
 6. Kao uvoznik robe Vi ste pravno odgovorni da data roba sme da se uveze u Vašu zemlju.Roba koja ne ispunjava te uslove može biti zaustavljena na granici i može doći do nepotrebnih komplikacija. Morate se unapred raspitati da li roba ispunjava uslove uvoza. Morate se unapred raspitati o zakonima uvoza date robe. Ovo je zasebno propisano za svaku državu. Ako niste sigurni najbolje je da se konsultujete sa nekom od špediterskih kuća.
 7. Izaberite špeditersku kuću sa kojom želite da sarađujete.Raspitajte se u Vašem gradu i okolini i izaberite kuću sa kojom ćete sarađivati. Ako po prvi put kupujete robu iz Kine trebaće Vam njihovi saveti i više nego što možete da zamislite. Raspitajte se kod njih dobro o troškovima carine, prevoza, dozvola za uvoz Vaše robe. Za kalkulaciju troškova prevoza možete se koristiti i online uslugama kao što je AsiaCalculator.
 8. Napišite sebi probnu porudžbinu. U njoj sebi predstavite način isporuke, način plaćanja, spisak svih potrebnih dokumenata, detaljan opis proizvoda, opis pakovanja, detaljno uputsvo za rukovanje na Vašem jeziku itd. Ovo je samo predlog kako se temeljno pripremiti sa finalnu trgovinu.
 9. Izaberite i pošaljite neku od firmi koje se bave inspekcijom robe pre kupovine na lice mesta u fabriku proizvođača. Zatražite od njih da Vam daju detaljan opis onoga što proveravaju. Veoma je važno da im Vi date spisak stvari šta da provere, jer možete dobiti informaciju da je sve u redu, a da nisu uzeti u obzir Vama bitni detalji! Često se ove provere vrše na početku proizvodnje, a svakako je poželjna i inspekcija par dana pre slanja kada se još mogu korigovati eventualni propusti proizvođača. Kako to izgleda možete videti na stranicama sajta AsianInspection.
 10. Pratite transport i carinjenje robe. Vaša špediterska kuća vodi računa o prevoza i carinjenju. Međutim, i Vi takođe treba da pratite ovaj proces i eventualno pomognete pružanjem dodatnih informacija.
 11. Primite proizvod te vodite i čuvajte svu dokumentaciju. Sada možete preći na sledeći korak - prodaju svoje robe i ostvarivanje dobiti, ili pokretanje neke proizvodnje ili sopstvenog biznisa.
 • Kupovina uz pomoć agenta u Kini

Najbolja kupovina je ako vidite prodavca, proizvod i njegovu stvarnu cenu. Nažalost svih nas, cene na sajtovima koji su nama razumljivi obično su skuplje nego na kineskim sajtovima i od tih prodavaca ne možete direktno poručivati robu niti komunicirati sa njima pošto oni ne govore engleski jezik.

U meniju sa leve strane na našem sajtu predstavljen je YIWU market kao najveći tržni centar na svetu sa najjeftinijim cenama na svetu svega što se u njemu prodaje!!!

Linkovi ka proizvodima su prevedeni po distriktima i ne mogu se kvalitetno sortirati. Na nekim linkovima ima šarenila od proizvoda koji nisu obuhvaćeni nazivom linka. Cene koje vidite uz proizvode variraju zavisno od količine proizvoda koju želite da poručite.

Opširnije na stranici http://uvozizkine.com/proizvodi-prevod. Ako želite da poručite proizvoda iz Yiwu marketa dovoljno je da izaberete šta želite da kupite, količinu koju želite da poručite i navedite napomenu ako je ima za dati proizvod a sve to na stranici http://uvozizkine.com/kreiraj-porudzbinu

Isti princip važi i za sajtove Alibaba.cn i Taobao.com.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.