Uvoz iz Kine

Na jednom mestu, agenti poreklom iz Srbije, Hrvatske i Makedonije a koji danas žive i rade u Kini za Vas pronalaze i šalju robu

Kreiraj porudžbinu

Projekat učitelja koji je postao preduzetnik

Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma.

Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište.

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva.

Na svom terenu pobedili su eBay i Amazon, a poseduju čitav niz proizvoda i usluga kojim nameravaju pokriti sve segmente online poslovanja.

Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Naziv sajta Alibaba

Kada je jednog dana Jack Ma sedeo u kafiću u San Francisku smišljajući naziv svom projektu palo mu je na pamet ime Alibaba junaka koga ceo svet poznaje. Pozvao je i pitao konobaricu da li je čula za Alibabu na šta je ona odgovorila: „Naravno, Alibaba i 40 razbojnika“. Zadivljen, istrčao je na ulicu i pitao redom prolaznike da li znaju za Alibabu i od svih bi dobio isti odgovor:“Naravno, Alibaba i 40 razbojnika“. U tom trenutku znao je to je to, zvaće se Alibaba, ceo svet od Japana i Kine preko Evrope i Amerike svi znaju za Alibabu.

SEZAME OTVORI SE!

Tako je nastalo ime sajta.

Danas grupa čine sajtovi koji omogućavaju bilo kome bilo gde u svetu da lako kupuje i prodaje preko interneta. Pored kancelarije u Kini postoje ogranci u Indiji, Koreji, Japanu, V. Britaniji i Americi a broj zaposlenih je preko 24.000. U okviru Grupe funkcionišu sledeći sajtovi:

  • Alibaba.com

  • Alibaba.cn

  • Aliexpress.com

  • Taobao.com

  • Tmall.com

  • eTao

  • Alipay

  • Juhuasuan.com

  • Aliyun

  • China Yahoo!

E-ekonomija se obično deli na tri grupe. To su B2B, odnosno biznis prema biznisu, B2C, znači biznis prema potrošaču, kao i C2C, potrošač prema potrošaču.

Sajtovi Alibaba.com i Alibaba.cn su B2B, Aliexpress.com i Taobao.com su C2C, dok je Tmall B2C.

U suštini to znači da su za kupovinu na veliko namenjeni sajtovi Alibaba, dok su ostali namenjeni fizičkim licima.

Etao je pretraživač ali samo proizvoda koji se prodaju online, poput Googla ali samo za određene sajtove. Alipay predstavlja treće lice u kupovini preko ovih sajtova i u suštini to je kineski Paypal. Zbog njega je kupovina preko interneta po Kini sigurna. Aliyun je servisna platforma za Cloud Computing.

Sajtovi koji su na engleskom jeziku su dostupni svima i preko njih možete samostalno kupovati i poručivati robu i njih nećemo posebno predstavljati.

Sajtovi koji su na kineskom jeziku su nama teže razumljivi i sa njih direktno ne možete kupovali pošto prodavci ne znaju engleski i njihovi proizvodi su namenjeni isključivo kineskom tržištu. Ovo je veoma važno pošto su i cene na tim sajtovima često puta mnogo jeftinije nego na sajtovima koji su namenjeni celom svetu, a i kineske verzije sajtova su bogatije kako prodavcima tako i proizvodima!!!

Poređenja

(B2B)

Alibaba.com (36.7 miliona registrovanih korisnika, 2,8 miliona prodavaca )

Alibaba.cn (77,7 miliona registrovanih korisnika, 8,5 miliona prodavaca)

(C2C)

Aliexpress.com(3,6 milona registrovanih korisnika,50 miliona proizvoda)

Taobao.com(500 miliona registrovanih korisnika, 800 miliona proizvoda)

(B2C)

Tmall.com nema svog dvojnika na engleskom jeziku.

Kreiraj porudzbinu

Kreiraj porudžbinu


Zahtev za transport

pratite nas na

pišite nam na

manager@uvozizkine.com

Vesti

Vesti iz arhive

Naši prijatelji

Transport robe - Agent Plud DOO

Linkovi

Yiwu market

Ako želite da trgujete sa Kinom i nabavljate robu iz Kine jedno od nezaobilaznih mesta je grad Yiwu sa svojim najvećim tržnim centorm na svetu. Yiwu je poznat kao grad sa najvećim brojem malih radnji koje prodaju robu široke potrošnje. Yiwu International Trade Center je osnovan 1982. godine i do danas je više puta proširivan i modernizovan.

Opširnije...

Sajtovi kineskih firmi

Poznato je da sajt firme pogotovo ako je reč samo o prezentaciji na nekom od većih sajtova tipa Alibabe apsolutno nije dovoljna. Firma sa kojom želite da sarađujete jednostavno mora imati svoj jedinstveni veb sajt. Zbog toga se na našem sajtu nalaze samo firme sa ličnom prezentacijom. Predstavljamo vam linkove do preko 10000 kineskih firmi. Na stranicama možete videti koliko dugo su linkovi na našem sajtu i proveriti da li su još uvek aktivni.

Opširnije...

Alibaba

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno prepoznatljiva. Alibabu je osnovao kineski učitelj engleskog jezika Jack Ma. Zajedno sa 17 suosnivača, 1998. godine pokrenuo je portal Alibaba Online, koja je postala najveće online tržište. Osnova poslovanja su sajtovi www.alibaba.com i www.alibaba.cn. Odatle je sve počelo.

Opširnije...

2010 - © 2019 Uvoz iz Kine. Sva prava zadržana.